naturterapeutvictorialindh.com

Kroppen i balans

Blogg

Blogg

version:  lång / kort

tarmhälsa bakterier i tarmarna av Raimo Heino

Publicerat den Comments kommentarer (57689)

RAIMO HEINO

tarmar matsmältning

Bakterier i tarmarna

Tarmarna har ett naturligt skydd mot att bakterier och svamp m.m. skall kunna komma in och föröka sig i tunntarmen (tunntarmen skall helst vara fri från bakterier och jästsvampar)

Detta skydd består av magsäckens saltsyra som produceras dygnet runt. Saltsyran steriliserar maten så gott den kan. (även om vi äter kokt mat så finns det massor av microorganismer i munhålan som blandas med maten när vi tuggar den och sedan sväljer ner allt. )

Även tunntarmens slemhinna har en bakteriedödande funktion. Genom att utsöndra ett ämne (defensiv) med antibiotisk verkan mot virus jästsvampar och virus i tunntarmen. Detta under förutsättning att tunntarmsslemhinnan inte är inflammerad.

Flera timmar efter en måltid töms tunntarmens matrester in i tjocktarmens jäsningskammare blindtarmen. (jag kallar den för lilla magsäcken. ) genom en muskelventil som heter iliocalklaffen. Som fungerar som en backventil. Så att inte tjocktarmens bakterie massa kan komma tillbaka in i tunntarmen. I tjocktarmen börjar dessa bakterier ta hand om matresterna genom att omvandla dessa till olika fettsyror och vitaminer.

Så långt kan allt vara väl men det är så lätt att sabotera matsmältningsapparaten. Detta gör vi när vi tuggar för lite. Äter för mycket och äter för ofta. Om vi ätit för mycket. Så kan det komma in för mkt av kolhydrater och proteiner i tjocktarmen som börjar att jäsa och ruttna. Då luktar det riktigt illa vid toalettbesök.

Tunntarmen och magen måste få vila mellan måltiderna. (jag tycker att Bengmarks och andras råd om att man kan hoppa över tidig frukost och istället äta den som lunch är vettig och att låta det gå ca 8 tim mellan måltider.

Vila för tarm och mage är när man låter magsäcken och tunntarmen smälta färdigt maten och sedan tömma ut resterna i tjocktarmen innan man ska till att äta sin nästa måltid. (alltså undvika mellanmål)

Hela den processen att tömma magsäcken och tunntarmen kan ta mellan 5 till 10 timmar beroende på hur mkt och vad man ätit. Ju fetare mat man äter desto längre tid blir den kvar i magsäcken upp till 6 till 8 timmar, och detta bara i magsäcken.

Mager mat dvs grönsaker den kan magsäcken tömma ut redan efter 2 till3 timmar och för tjocktarmen 10 till 18 timmar. . Helst bör vi tömma tarmarna efter 24 timmar. Dvs det man åt ena dagen lämnar kroppen andra dagen.

I tjocktarmen kan resterna dock bli kvar i flera dagar och ligga ruttnande och jäsande. Och som följd av det blir enorma gasmängder i tjocktarmen som kan vidga den enormt mycket. Och när tarmarna töms så kan det vara ngt vi åt för en vecka sedan. Om tarmarna är inflammerade vill tarmen ha vila.

Då tömmer den allt inom några timmar efter en måltid som flytande avföring dvs. diaree. Tänk om vi lyssnade lite mer till vår kropp.

Köttätande rovdjur har en relativ kort tarm några meter jämfört med människans tunntarm 8 till 10 m. Hästens 20 till 30 m. Hos människor har tarmarna blivit förslappade. Dvs delvis förlamade av självförgiftning ifrån tarmarna. Dvs också med det flera meter längre än vad som är bra för hälsan.

Jag återkommer om det när jag skriver om självförgiftning.

GASBUK – BALLONGMAGE

En av de vanligaste orsakerna till svullen buk är att man ätit för ofta och för stora portioner för fört och särskilt för mkt av snabba kolhydrater. Detta gynnar överväxt dvs enorm förökning av bakterier i tunntarmen – behandlingsstrategin är nu att ta kål på microorganismerna i tunntarmen .

1. Börja med att mäta bukomfånget på den största omfånget. Då har man ett startvärde att jämföra med ngn månad senare. Är man överviktig kan man ha enorma fettmängder i buken som inte skall förväxlas med gaser i magen. Men ofta har överviktiga människor gaser i buken .

2. Sluta göda bakterier och svampar i tunntarmen. Under några dagar genom att fasta. Det är en dödssynd att låta smoothies och råsaft ingå utan det skall drickas lite bittra örtteer klara vätskor. Och vatten. Man börjar dagen med 1 tsk CARBOMIN i ett glas ljummet vatten. För att ”tvätta tarmarna”. Och påskynda tarmtömning.

3. Om du inte orkar eller av ngn anledning inte kan fasta så uteslut mellanmål. Och ät vara 2 ggr om dagen tills du inte känner att du kan göra det längre. Buksvullnaden minskar då fortare.

4. Före måltid eller mella så drick några koppar bittert ört te. Gärna av Gentianarot, Angelikarot eller vattenklöver. Alternativt tugga i dig 1 till 4 AMARAPLEX och svälj ner med ljummet vatten.

Det ljumna vattnet gör att magsäcken snabbt släpper ut i tarmen bitterämnena är som antibiotika för tarmen. Och dödar både bakterier och jästsvampar ex candida i tunntarmen.

5. Undvik att äta mjölmat baljväxter och söta frukter. Utan ät mer av rotfrukter råa morötter till lunch kokta rotfrukter och råkost sallad. Låt bli sötsaker. Om du gärna vill ha en bit kött eller fisk ät inte mer än 100 gr.

 

Nu kanske ni undrar över vad som händer med de goda bakterierna i tjocktarmen när det kommer in bitterämnen. Svar…de goda bakterierna överlever. Innan bitterämnena hunnit att rinna in i tjocktarmen så har de redan sugits upp av tunntarmens slemhinna. Om lite kommer in i tjocktarmen gör inget. Det finns ofta för mkt av felaktiga tjocktarmsbakterier som ex om vi äter mkt proteiner av kött och baljväxter eller skopar i oss proteinpulver.

 

Ofta kombinerar jag AMARAPLEX med GARLIC GOLD Vitlökssaft 1 till 2 msk på kvällen i lite vatten. Låter det verka på tom mage över natten . dvs döda bakterier och svamp. Och nu till sist.

VARFÖR SKALL MAN INTE HA BAKERIER I TUNNTARMEN

Svar …jo för att immunförsvarets vita blodkroppar aktiveras av svamp och bakterier i tunntarmen och bildar olika slags antikroppar som ger inflammatoriska sjukdomar (triggar även igång autoimmuna sjukdomar).

Inte bara i tunntarmens slemhinna utan i hela kroppen.

EXTRA.

Vid AUTOIMMUNA SJUKDOMAE kombinerar jag min tarmbehandling med selen 2x150 ug och vitamin D3 2 tab om dagen 50 ug. (har du brist givetvis högre terap dos. )

På så sätt har man höjt antikroppen TPO mot sköldkörteln och det har minskat den till normala värden. Behandlingstiden är ofta 2 till 4 år. Dvs till TPO har blivit normaliserat både pat och beh måste ha tålamod. Ibland händer det att det går på några månader men räkna med lång tid.

Det finns ortroligt mkt mer att skriva om tarmbakterier ex hur de tar sig genom tarmslemhinnan och in i kroppen . via blodet från tarmarna och via portådern in i levern .och inte undra på att det ibland bildas cystor. Det kan man läsa om i simmande ormar i blodet som jag skrivit om . de produkter jag nämner har jag själv hjälpt till att tillverka nästa inlägg handlar om självförgiftning från tarmarna.

 

 

Vitaminernas betydelse Vitamin A

Publicerat den Comments kommentarer (913)

VITAMINERNAS BETYDELSE

Vitaminerna vi tänker nog inte så mkt vad vitaminer egentligen gör för vår kropp och det vi tänker på kanske är mest D och B12 eftersom det är mest de vitaminerna som man hör om. Men vitaminerna och upptaget är väldigt viktigt för så många processer i kroppen och jag kommer att skriva lite om varje vitamin….näringsvärdena förändras succesivt i våra jordar pga av att vi jagar kvantitet i tillverkningen istället för kvalitet. Raffineringen försämrar värdet i varorna vi köper. Vi behöver backa ett steg. Laga maten från grunden. Vi får i oss mer toxiska ämnen i olika kombinationer via luft men också via det vi får hudkontakt med dagligen och det vi dricker och äter. När man arb som näringsterapeut händer det att man ordinerar större doser under en tid än vad daglig rekommendation är.

Det görs ibland för att vända degenerativa belopp. Näringsmässiga obalanser. För att ge kroppen ett bättre skydd mot toxiska ämnen. M.m.

Det finns 2 huvudgrupper.

Vattenlösliga och fettlösliga.

De vattenlösliga är B komplex och C vitaminer.

De fettlösliga. A D E K de fettlösliga är i naturen knutna till feta födoämnen. De är mindre känsliga för värme under matlagning och behåller sina värden bättre än de vattenlösliga. De absorberas i tunntarmen tillsammans med upptaget av fett. .så det betyder att allt som hämmar fettabsorption hämmar också de fettlösliga från att upptas i tarmen…..EX FRÅNVARO AV GALLA…..eller preparat som binder fett från kosten. Över skottet som inte går åt i ämnesomsättningsprocessen. De lagras oftast i levern.

Vanliga viktiga faktorer som stör upptaget av vitaminer är ex:

Alkohol tobak kaffe te luftföroreningar stress ppiller acetylsalisylsyra, kortison och antibiotika. Bara detta ovanstående är ju ngt som många använder dagligen……

Lite orsaker som stör ex att kroppen har svårt att ta upp fett. Och därmed fettlösliga vitaminer är.

Stress, bantning, miljögifter, matsmältningsbesvär, gallbesvär, lågt fett intag, fet och sockerrik kost.

 

VITAMIN A

Viktiga för ögonens funktioner, de är viktiga för huden och stärker slemhinnorna i kroppen. De kan minska genomsläppligheten i hud och slemhinnor och då skyddas vi bättre för allergiframkallande ämnen och toxiner. Starka slemhinnor är viktigt för de skyddar oss mot parasiter virusar bakterier och svamp.

Brist på avitamin leder till infektioner och problem med andningsbesvär.

Det minskar risken att godartade tumörer omvandlas till elakartade.

Avitamin minskar mucus i ögonens slemhinnor och i tarmväggen.

Behövs för RNA bildningen (rna är signalsubstans för att bilda nytt dna)

Främjar läkning

Motverkar förhöjda kolesterolvärden.

Stärker våra organ. Mjälte, bräss, binjurar och sköldkörtel….ngt att tänka på vid stress då allt ovanstående kan börja gå fel i vår kropp.

Balansen mellan könshormonerna.

A vitamin skyddar cellen mot att få dna skador som mynnar ut i cancer.

Minskar risken för grå starr och respirationssjukdomar.

Symptom brist;

Sjukdomar i ögats bindhinna. Nattblindhet. Torra ögon, torr flagnande hud, fjällig hårbotten dålig hår kvalitet. Lätt att få infektioner inflammerade slemhinnor och njursten. Man känner sig trött minskar ofta i vikt.

Man kan utveckla brister genom att ha problem med diareer. Gallgångsstas. Mag tarm operationer, problem med bukspottskörtel. Små barn har också väldigt små reserver som nyfödda. Så får de problem med mage under en längre tid bör man ha koll på a vitaminerna.

Diabetes har svårt med omvandlingen till a vitamin.

Ökat behov av a. Vid diabetes. Brännskador. Cancer traumaskador. Rökare alkoholister,

 

Man behandlar naturterapeutiskt för en hel del problem. Som rör hud andning mage. Tarm stress, migräner och mkt mer.

 

 

Vårt snabba samhälle...

Publicerat den Comments kommentarer (9041)

Quick fix….

Vad betyder det för dig…

För mig som jag upplever det så består hela vårt samhälle idag av en massa dolda quick fix som givetvis fallerar i slutändan….alla veeeet ju att bygger du ett hus på instabilgrund så blir det ju ett problem till sist….eller hur.

Det rasar ju om du har otur. Det finns ingen quick fix i världen som fixar till det där huset när det väl börjar komma på glid… men varför är det så svårt att ta till sig denna tanken när det gäller oss själva. Våra kroppar….ett system som är så genialt uppbyggt från början med kopplingar hormoner synapser omvandlande av små små saker hit och dit som hugger i varandra och är en otroligt förunderligt system…..när man sitter och läser om hur kroppen fungerar fattar man ta mej tusan inte hur det bara kan fungera…..överhuvudtaget!!!!

Och ibland gör det ju inte det….ganska ofta faktiskt finns det fel som är där från början och en del uppstår efter hand för att vi inte förstår hur vi skall sköta det här komplexa maskineriet…

Särskilt idag när vi lever i det här quick fix samhället.

Vi får panik över för tillfället mässlingutbrott….utbrott..!! 20 pers…som dessutom redan är vaccinerade mot vad….just det MÄSSLING…

samtidigt har vi ett DIABETES 2 UTBROTT i världen…..VI HAR UTBROTT AV UNGDOMAR SOM ÄR BEROENDE AV PSYKOFARMAKA för att klara sin vardag. VI HAR ÖKNING AV CANCER I HUVUDET för att vi är beroende av så mkt elektronic. Och mot mässling så finns det ju då en Quick fix….injicera ett ämne i kroppen….injicera lite mässling så systemet vaknar och börjar skydda sig….tyvärr får man lite annat skräp med i paketet…..

Men så kan vi inte praktisera det andra vi kan inte utsätta oss för mer felaktig mat och bli friskare. Vi kan inte äta mer psykofarmaka och bli friskare och vi blir inte friskare av att sova med mobilen under huvudkudden….

Jag upplever att vi lever på högvarv….vi springer genom livet….och glömmer att reflektera…och när vi talar om detta så blir det så övermäktigt för att vi har inte svaren på hur ska vi göra. Det blir så stora frågor för oss så vi väljer hellre quickfixen.

Skulle du vaccinera dig mot diabetes 2 mot elektronik eller ex depressioner…..jag hoppas inte du svarar ja….för att det är lätt. Utan att du tänker efter. Detta är saker som man kan personligen ändra på genom att ändra sin livsstil.

Genom att ta personligt ansvar. Givetvis så behöver en ung människa hjälp och det är ju så att där har ju familjen kring ett personligt ansvar. Men givetvis har även samhället ett stort personligt ansvar och det tycker jag inte samhället tar. De förlitar sig ju också på quickfixarna.

Jag ber dig inte göra dramatiska förändringar i ditt liv. Det kan kännas övermäktigt. Man får göra små förändringar som man känner att man klarar och inte vara rädd för att ta hjälp. Kanske på ett lite otraditionellt sätt. Det viktigaste är att det känns rätt för dig…jag har minsann själv ett stort behov av att bli påmind om och om igen. Även om jag känner att jag har hamnat på rätt väg så snubblar jag ju lite emellanåt men jag reser mig upp och fortsätter på den inslagna vägen jag viker inte av på små avstickare. Skulle jag göra det så kommer jag att titta efter en vägskylt….hörrdu vägen du ska på är ditåt….typ.

Vill du inte gå på viktväktarna för att kompisen säger att ni ska så gör inte det om du inte vill men …känner du att jag behöver en livsstils förändring för att jag mår inte riktigt bra i min kropp så ta för gudsskull hjälp. Sluta inte tro på att du kan må bättre i ditt liv vad det än handlar om. Om din läkare säger att du får ha denna värken så snälla sluta inte tro på att du kan må bättre. Om du har ont i nacken så sluta inte att träna benen. Må bra hormonet sprider sig i kroppen oberoende vart det kommer in….det är en synergi effekt.

Ta hjälp….ge inte upp….du är värd så mkt mer.

Det finns så mkt mer jag skulle vilja säga just nu men då får jag nog skrivkramp när dagen är slut så jag kommer att ta det lite pö om pö.

Stor kram och vi hörs.Rss_feed